The Savill Building

TW20 0UU

Wick Lane,
Englefield Green,
Berkshire

Cetirizin hexal online

Stunning measured building survey

Description

The Savill Building is a visitor centre at the entrance to The Savill Garden in Windsor Great Park, Surrey, designed by Glen Howells Architects, Buro Happold and Engineers Haskins Robinson Waters.

Owned by the Crown Estate, the remarkable building has a ‘three-domed’ sinusoidal-shaped grid shell roof of two layers of interlocking larch laths on a one-metre square grid, supported on steel quadropods and a steel tubular ring-beam.

The roof structure remains exposed from the inside and is the most eye-catching feature of the building. The entrance facade is covered by an extensive green roof, which is planted with Microbiota decussata and Juniperus squamata.

The building was shortlisted for the Acetazolamide generic

Brief

Spatial Dimensions were commissioned by PWP Architects on behalf of the Crown Estate to measure the building and site and produce:-

  • Building plans
  • Elevations
  • Sections
  • Topographical survey

Our survey teams, using a Leica total station and laser scanner, completed the site work in five days and the finished deliverables were sent to the client on time, ten days later.

Details

Client: The Crown Estate & PWP Architecture

Sector: Leisure & Hospitality

Services: Measured building survey, laser scan survey, 360 panoramic imaging, topographical survey

Deliverables: Point cloud, CAD

Links